Pikku kaksoset, etenkin Violet, pelkäsivät Reiskaa, eivätkä suostuneet potalle hänen käskystään. Se tietenkin harmitti hovimestariamme, sillä onhan potta yksi lastenhoitajan bestiksistä. Tämän kovin ikävän asian takia Reiska joutuikin vaihtamaan useampia vaippoja kuin oli suunnitellut.

Ai, meillä, siis teillä on siis nykyisin koirakin. Kesytitkö yhden susista, Danny?

Jane joutui kokemaan saman kohtalon kuin pojat ensimmäisten kymppiensä kanssa. Danny oli sikeässä unessa ja tyttö yritti turhaan saada häntä hereille.

Pojat olivat onnekkaasti saaneet töitä, mitkä alkoivat aina tunnin päästä kun koulu oli loppunut. Kummatkin työskentelivät toiveammattiinsa johtavissa tehtävissä. Seth oli vähän kateellinen veljelleen, sillä hänen työhönsä kuului myös epämukavan puvun käyttäminen, mikä aiheutti hänen robottimaisen kävelytyylinsä.

Kun lapset päästelivät töihin romukyydillään, niin isäpappaa tultiin hakemaan superhienolla avoautolla. Danny vain harmitteli sitä, ettei kuski antanut heilua ikkunoita korkeammalla, eikä se itseasiassa edes suostunut avaamaan koko kattoa.

Tyttöjen kasvu lapseksi pääsi alkamaan vasta myöhään illalla, sillä äiti oli ollut töissä ja Reiska harjoitti hiljaista protestiaan kaksosten käytöksen takia.

Lilan tunnistaa vihreästä väristä ja Violet on tietysti se toinen.

Pinnasängyt heivattiin kaatopaikalle ja heidän huoneensa sai uuden ilmeen. Ei ollut mitään sisustusintoa, joten lätkin vain tavaroita sinne tänne. =P

Lasten kaverit alkoivat olla yhä arveluttavampia. Tämä ilkimys antoi naisparalle mojovan sähkärin.

Toinen kavereista ei kuitenkaan lähtenyt mukaan kiusaamaan, vaan pelästyi asiaa yhtä paljon kuin uhrikin.

Reiska... Äh, annan hänelle lempinimen. Remu lohdutti vierasta valmistamalla sekä salaattia, että paahdettuja juustoleipiä. Kyllä neidin nyt kelpasi.

Illalla pöytään tuli vielä mikroateriatkin. Ehkä olisi kuitenkin parempi odottaa, että vanhat on ensin syöty pois?

Ruokavuori taisikin lopulta mennä Lilan massuun. Pöytätavat on selvää äidin perintöä.

Kyllä se ukkonen nyt koettelee tätä perhettä. Onneksi sade ei sentää ole vielä loppunut ennen aikojaan.

Vanessan ura armeijassa sujui yhä paremmin. Hän oli jo saanut palkinnoksi hienon ratahommelin, jonka läpäiseminen ei kuitenkaan vielä näyttänyt olevan helppoa.

Vuhuu! Liam ja Seth saavuttivat kumpikin urahuipun.

Dannylla oli työasiat myöskin hyvin. Enää tarvittiin vain pari ylennystä ja hänkin olisi uransa huipulla. Ylennys mielessään hän olikin vaihtanut fiinimpiin vaatteisiin ja varmisti, ettei vain hampaanväliin ollut jäänyt pinaattia.

Seth soitti yliopistolle tarkistaakseen stipendinsä, joita tuli hyvästä numerosta ja työmenestyksestä. Vanessa taas oli ylennetty lentäjäksi ja hän opiskelikin jo seuraavaa ylennystä varten.

Kuudelta oli Janen aika kasvaa teiniksi. Synttäreitä juhlittiin perheen voimin.

Neiti Nättilän tavoitteeksi tuli tieto. Täydellinen perijäehdokas.

Seuraavana päivänä Jane toi koulusta Jaxonin. Poikaa ujostutti Janen flirttailu, mutta kai se nyt on vaikeaa keskittyä kun joku täti vahtii vieressä.

Violet oli aika hämillään isosiskonsa uudesta poikakaverista.

Liam ja Seth päättivät vihdoin jättää kodin taakseen ja suuntasivat nenänsä yliopistolle.

Ensimmäiset päivät kuluivat iloisesti opiston ihmeitä ihmetellen ja oppikirjoja lueskellen.

Kun takana oli jo pari vuotta, elo tuntui jo rupeavan hankalaksi. Liam sai itkukohtauksia ja Seth huolestui veljensä mielenterveydestä.

Tällaisessa halvassa mökissä yliopistoa sitten käydään. Ikkunoitakin on vain sen verran, ettei olo tunnu vampyyrimaiselta.

Mitäköhän tässä tapahtuu?

Dannyn urapalkinto oli viimein saapunut. Jane sai stipendiinsä tarvittavat luovuuspisteet kitaraa soittamalla.

Apua! Kutsumattomat vieraat tuhoavat kauniit istutukset! Rankkuri!

Remu alkoi jo palaa loppuun, niin raskasta työ tässä talossa oli. Ruokakin oli tällä viikolla palanut jo useampaan otteeseen ja taas siellä uunissa näyttäisi jokin käryävän.

Vanessa kerkesi juuri ja juuri tajuamaan tuon kamalan käryn, eikä tuli päässyt irti. Remun erottaminen kävi jälleen mielessä, mutta mies oli korvaamaton apu kodin hoidossa, mitä Vanessa ei itse viitsinyt juurikaan tehdä.

Taloa oltiin uudistettu, mutta myös piha oltiin laitettu uuteen uskoon. Lapsille oli oma leikkikenttä, jonka vieressä oli aikuisten terassi porealtaan kera.

Oikeasti, nämä sudet alkavat olla jo todella ärsyttäviä.

Danny ja Vanessa viettivät viimeistä päiväänsä ennen vanhuutta. He päättivät ottaa vapaata töistä ja polskuttelivat koko päivän porealtaassa jutellen mukavia, kuten lasten koulumenestyksestä ja sen sellaisesta.

Samana päivänä oli myös Lilan ja Violetin synttärit, joten koko nelikolle ostettiin identtiset kakut ja juhlat vietettiin ulkosalla.

Mitähän Vanessa toivoi? Kenties kahtakymmentä lastenlasta? Ei, vaan kolmen lapsen valmistumista yliopistosta. =P

Vanhuus teki vanhemmista kovin vanhan näköisiä, mutta pikku makeoverin jälkeen tilanne oli parempi.

Ja taas kerran, vaikkei sillä väliä olekaan, Lilan tunnistaa vihreästä ja Violet on se toinen.

Mitäs mitäs? Jane hiippailee johonkin... Onko hän ruvennut murtovarkaaksi ja aikoo ryöstää naapurin Tammilehtoset?

Ahaa, hän karkaa Jaxonin kanssa pikku retkelle.

Ja kolmen tunnin kuluttua hän saapuu kotiin varmana siitä, että vanhukset ovat jo untenmailla. Danny on kuitenkin mennyt ulos harjoittelemaan naruhyppelyä, jos sitä taitoa vaikka tarvitsisi rock-legendana.

Mutta voi, isä huomaa tyttärensä ja tahtoo selityksen.

- Kuulehan nyt, tuollaista käytöstä ei tässä talossa suvaita. Mitä sä oikein ajattelit, Jane? Karata nyt tuolla tavalla keskellä yötä. Hyvanen aika sentään!

-Mu-mu-mut...

-Jane, nyt heti sänkyyn. Kuinka saatoit pettää luottamukseni näin pahasti?

--

Edellisen osan pisteet: 8 pistettä + (luomukaksoset) -2 = 6 pistettä

Tämän osan pisteet: 6 pistettä + (kahden teinin urahuippu) -2, (jokaisella lapsella samat vanhemmat) -2 = 2 pistettä

Seuraavaksi onkin vuorossa talon esittely ja tulevassa osassa seurataan tietysti yliopistoelämää. =)